Top 5 curiozitati despre Roma | Travelship: calatorii memorabile

Roma: top 5 curiozități

politist in intersectie Roma

Descopera 5 curiozitati despre Roma! Știai ca pe teritoriul Romei nu e doar Vaticanul stat suveran asa cum multi stiu, ci si Ordinul Cavalerilor de Malta?

1. Știați că…în anul 50 Î.H, Roma avea 1 milion de locuitori? Performanța nu a mai fost egalată de vreun oraș european decât după vreo 1800 de ani atunci când Londra industrializată a atins acest record.

2. Cimentul a fost invenția romanilor ce a contribuit probabil cel mai mult alături de geniul militar, la crearea unei super-puteri. Cu ajutorul cimentului, s-au putut construi apeducte ce alimentau orașul cu apă, băile publice sau arene precum Circus Maximus sau Colosseum-ul.

3. Cultura superstițiilor se transmite din generație în generație de la vechii romani ce puneau mare accent pe semne și premoniții. De aici și obiceiul de a considera ghinion dacă o pisică neagră îți intră în casă ori obiceiul de a te încălța prima dată la piciorul drept.

4. Cuvântul “palat”, atât de răspândit și necesar astăzi în lumea întreagă pentru a descrie luxul în general, își ia numele de la Dealul Palatin, acolo unde Împăratul roman Augustus a stabilit pentru prima dată tradiția ca împărații Romei să își clădească reședințele.

5. Pe teritoriul Romei nu se află doar Vaticanul ca stat suveran așa cum mulți stiu, ci și Ordinul Cavalerilor de Malta – continuatorul vechiului Ordin al Cavalerilor, fondat în Ierusalim acum 900 de ani. Au propriul lor ambasador în Roma, sunt apărați de armata italiană în caz de nevoie și au statutul de stat suveran, fiind considerat de unii cel mai mic stat din lume.

Tu mai stii si alte curiozitati interesante despre Roma?

 

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!