Sao Paolo: top 5 curiozități

soldatei muzeu sao paolo

1. Știați că…Sao Paolo este al 3-lea cel mai populat oraș din lume si primul din america de Sud cu 19 milioane de locuitori, Sao Paulo este cu adevarat un megalopolis?

2. Dacă vorbim de forța economică a orașului, acesta este al 10-lea oraș al lumii în ceea ce privește PIB-ul. Dacă Sao Paulo ar fi o țară, economia sa ar fi pe locul 47 în lume, cam de dimensiunea Ungariei sau a Israelului.

3. Santos este cel mai mare port al Americii de Sud prin cele aproximativ 96 de milioane de tone de marfă ce trec pe aici în fiecare an.

4. Sao Paulo a început să ia proporții pe verticală în anii 20’, atunci când fostul oraș a fost aproape ras pentru a lăsa locul zgârie-norilor, necesari  pentru a ține pasul cu dezvoltarea economică accelerat.

5. Dacă ești de părere că Bucureștiul este un oraș în care îți cam pierzi timpul în trafic, te poți consola cu faptul că în Sao Paolo ai nevoie cam de 2-3 ore pentru a traversa orașul de la un capăt la altul la o oră de maximum trafic. Orașul a fost declarat de catre revista Time ca având cel mai de coșmar trafic din lume.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share On Youtube
Contacteaza-ne!