Sicilia: top 5 curiozități

 

1. Știați că…“mafie” este un cuvânt extrem de “nepopular” printre localnicii din Sicilia ce au trebuit sa facă față atâția ani sistemului? Mafia există încă în Sicilia, și nu doar în filme: de la crime și până la deja celebra taxă de protecție cerută patronilor de magazine sau localuri – pizzo. Mafia reprezintă alături de corupție principalele motive pentru care Sicilia este o regiune săracă în comparație cu restul Italiei.

2. Pentru că tot suntem la capitolul mafie, celebrul film Godfather nu a fost filmat în Corleone, așa cum multă lume crede, ci chiar în Taormina.

3. Sicilia este din punct de vedere administrativ, provincie autonomă în Italia, iar sicilienii sunt oameni extrem de orgolioși, cu un puternic simț naționalist, de multe ori considerându-se total diferiți de italieni.

4. Cu aproximativ 25,700 km pătrați, Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană. Până în secolul al 19-lea, Siclia cuprindea chiar și Malta, până când a fost revendicată de către Marea Britanie.

5. Sicilienii obișnuiesc să mănânce înghețată la micul dejun. Mai mult, un desert cremos numit Granita este servit sub forma unei brioșe și poate fi întâlnit în diverse arome, de la ciocolată pâna la migdale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share On Youtube
Contacteaza-ne!