Site-uri și informații utile despre zboruri - Travelship.ro

Site-uri și informații utile despre zboruri

top destiantii pentru familii cu copii child friendly valiza calatorii vacanta travelship

După articolele 5 sfaturi pentru a-ți rezerva ieftin biletele de avion și De unde zbori cel mai ieftin din Europa către restul lumii? Top 7 aeroporturi în care am venit cu sugestii și statistici pentru a găsi cele mai bune modalități de zbor, ne-am gândit să completăm informațiile oferite prin acest articol în care am încercat să găsim răspuns la câteva dintre cele mai frecvente întrebări când vine vorba de zboruri.

1. Cum mă asigur că nu voi pierde zborul de legătură?

Așa cum am povestit și în articolele anterioare, poți fi mult mai câștigat dacă rezervi biletul spre o destinație din afara Europei din două părți: 1. rezervi biletul principal cu plecare dintr-un mare oraș european și 2. rezervi biletul de legătură din România spre respectiva destinație europeană separat.

Din păcate, o problemă pe care o poți întâmpina aici ar fi să pierzi zborul principal datorită unor întârzieri ce nu țin de tine, ci mai degrabă de compania aeriană ce ți-a asigurat zborul de legătură.

În astfel de cazuri este destul de simplu. Ceea ce ține de tine ar fi să îți iei o marjă de minim 3 ore înainte de îmbarcare între cele două zboruri atunci când faci rezervările sau poate 4-5 ore dacă trebuie să schimbi aeroportul.

A doua variantă ar fi să te asiguri împotriva întârzierilor datorate zborului de legătură. Nu cred că ai fi foarte fericit dacă ratezi plecarea din Roma în Bangkok pentru că Blue Air-ul sau Wizz-ul a avut o întârziere de 2 ore. Soluția ar fi rezervi biletele de avion prin kiwi.com – un motor de căutare similar cu momondo.com însă ce oferă și varianta rezervării biletelor cu asigurare împotriva întârzierilor. Despăgubirile includ un alt bilet de zbor plătit de către ei pentru a înlocui zborul de conexiune pierdut, refund al prețului plătit sau alte servicii. Mai mult informații regăsiți pe site-ul lor, la secțiunea garanții.

 

2. Cine mă despăgubește dacă avionul are întârziere?

Știați faptul că pentru orice întârziere mai mare de 3 ore a unui zbor primiți despăgubiri între 250 și 600 de euro, conform unei directive Europene din 2012?

Mai mult, dacă ați pățit așa ceva în ultimii 3 ani, aveți încă dreptul de a solicita despăgubiri. Iată mai jos un tabel în care am explicat în ce condiții se pot solicita astfel de despăgubiri:

Cui vă adresați? Cea mai simplă variantă ar fi să vă adresați către un site specializat pe așa ceva. Două exemple foarte bune, despre care am auzit numai de bine (din fericire nu avut probleme niciodată cu întârzierile pentru a fi nevoiți să îi testăm) sunt Airhelp.com sau Refund.me. În câtiva pați simpli lăsați în grija lor toată birocrația iar la final le veți plăti un comision doar în cazul în care reușesc să vă obțină despăgubirile (de altfel, cei de la Refund.me se laudă cu o rată de succes de 98%).

 

3. Cum aflu informații utile despre aeroporturi ori companiile aeriene?

Nu strică niciodată să vă informați despre compania aeriană înainte de a rezerva biletul de avion sau despre aeroporturile unde urmează să aterizați.

Puteți afla informații de bază despre compania aeriană pe site-ul Airlines.wanderbat cum ar fi rating-ul primit din partea pasagerilor, politica de bagaje, cât de des are întârzieri, etc.

Informațiile în timp util despre aeroporturi, cu tot ceea ce înseamnă întârzieri, programul zborurilor și așa mai departe, găsiți ușor pe site-ul Flightstats.com.

 

4. Unde aflu rapid variantele de transfer din aeroport spre oraș?

Simplu. Prima variantă folosită de către noi și cea mai eficientă de altfel este site-ul Wikitravel.org. Search numele orașului și la secțiunea Get In regăsiți informațiile complete de care aveți nevoie.

 

5. Din ce este compus prețul biletului de avion?

Pentru mulți dintre noi este o necunoscută totală de ce ajungem să plătim un anumit preț pentru biletul de avion. Fiecare bilet de avion trebuie să reflecte taxele de aeroport obligatorii, alte taxe percepute de diferite țări, cheltuielile de mentenanță ale avionului, salariile echipajului și așa mai departe. Dar mai exact regăsiți o exemplificare extrem de interesantă în acest video.

Cum pot susține companiile low-cost tarife incredibil de mici? Explicația în video-ul de mai jos.

Sperăm că v-a fost de ajutor articolul nostru și vă dorim căt mai multe călătorii!

 

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!