Spania


Urmașii unui imperiu ce se întindea din America de Sud și până în Asia, astăzi mândrii locuitori ce își trăiesc viață în ritm de fiesta duc mai departe eleganța și măreția Spaniei.

Pentru spanioli, fie că vin din Madrid, Barcelona sau Sevilla, un lucru rămâne neschimbat: ziua se scurge încet și se încheie noaptea târziu cu discuțiile aprinse din jurul barului, bere și chorizo la discreție. Spania este pe locul trei în lume ca număr de turiști anual fiind aleasă de 70 de milioane de oameni ce pe lângă stilul de viață relaxat al localnicilor caută istoria, cultura sau plajele cu nisip fin.

Motive pentru a vizita Spania


Spania este la fel ca Italia o destinație completă ce poate mulțumi pe oricine. Vrei artă, istorie și cultură? Madridul regal, Granada maură sau cosmopolita Barcelona pot fi răspunsul. Plajă și distracție până în zori? Insulele Canare sau Ibiza sunt alegerea potrivită. Locuri off the beaten track? Țara Bascilor este un loc plin de tradiții ce așteaptă să fie descoperit.

Atmosfera de fiesta din baruri, bucătăria spaniolă și o sangria servită rece sunt motive foarte serioase să faceți cunoștință cu Spania.
   

Ce ne-a plăcut în Spania


Mereu relaxați, veseli și primitori, pentru spanioli este o plăcere să te ajute atunci când ai nevoie de câte o informație. Nu e de mirare dacă vei ajunge chiar să legi prietenii cu localnicii.

Spaniolii înteleg faptul că viața merită trăită din plin: faptul că a doua zi merg la birou nu îi împiedică să petreacă până noaptea târziu în baruri și să discute cele mai aprinse subiecte, dimineața o încep tot la o cafea, iar pauza de prânz de 2-3 ore, siesta, este de neînlocuit.
 

Ce nu ne-a plăcut în Spania


Spania atrage nu numai o mulțime de turiști, ci și foarte mulți emigranți ce vin de multe ori la pachet cu problemele deja cunoscute.
  
Toledo cu nume
ibiza spania calatorie travelship
mallorca calatorie travelship
Tara bascilor calatorie travelship
zaragoza aragon spania calatorie travelship
cicuit andaluzia vacanta sudul spaniei travelship
 
Hai cu noi în urmatoarea vacanță!
Abonează-te la newsletter și vei fi primul care află ultimele noutăți din travel și vacanțe pe care le organizăm!

Nume
Email



Doar alături de comunitatea Travelship.ro, primești exclusiv o dată la două săptămâni “o vacanță la pachet” în Inbox.
18 iunie 2019
Cordoba palat gradini luxurinate vacanta in sudul spaniei andaluzia travelship

Ce poți sa vizitezi in Andaluzia – Vacanta in inima Spaniei

Afla ce poti sa vizitezi in Andaluzia, ce e de vazut si ce ar fi bine sa stii inainte sa iti planifici o vacanta in sudul Spaniei – ghid de calatorie!
19 ianuarie 2019
catedrala Basílica de Nuestra Señora del Pilar citybreak evadare de weekend zaragoza spania travelship

ESCAPADA DE WEEKEND: city break in Spania traditionala – Zaragoza si Aragon

Pentru ca ne dorim cu totii sa ajungem in locuri speciale si mai putin vizitate, incepem o serie de articole inspirationale, dar si practice care speram sa va ajute sa calatoriti mai mult si mai frumos anul acesta. Vom numi serialul ***ESCAPADA DE WEEKEND***, cu propuneri complete de city break-uri de sub 500 de euro de persoana in locuri mai off the beaten track. Asadar, start regie: Episodul 1: City […]
7 octombrie 2018
Bermeo si culorile sale calatorie experienta tara bascilor spania tarvelship

Tara bascilor: o cultura milenara, o tara ne(re)cunoscuta

Calatoria mea in Tara Bascilor, sau Euskal Herria asa cum este ea numita in propria limba, mi-a aratat o cu totul alta partea a Spaniei, o parte care pare desprinsa total din stereotipiile si peisajele ce ne duc cu gandul la tara coridelor. Pare mai degraba o bucata din Irlanda ori Scotia, teleportata si asezata undeva in nordul peninsulei Iberice. Basca, limba ce a fost cenzurata ani la rand de […]
1 septembrie 2018
Palma de Mallorca Travelship

10 motive pentru care sa iti petreci vacanta de vara in Insula Mallorca

Undeva in mijlocul Marii Mediterane, intre continentul unde au aparut primele civilizatii si batranul continent european, se afla o insula parca rupta din rai, ale carui coaste sunt brazdate de valurile turcoaz ale marii, golfuletele mici ascund pesteri neatinse parca, iar peisajele si apusurile sunt desprinse din cele mai reusite imagini ale National Geographic. Bineinteles ca pe rand, imparati, regi, conquistadori sau pirati au incercat sa o cucereasca de-a lungul […]
6 februarie 2016

Madrid: 5 curiozităţi

1. Știați că...Madridul este un oraş foarte cosmopolit, aproximativ 15% din cei 4 milioane de locuitori cât trăiesc în oraş şi zona metropolitană fiind străini? Comunitatea românilor este cea mai numeroasă, fiind urmată de marocani şi ecuatorieni [...].
6 februarie 2016

Barcelona: 5 curiozităţi

1. Știați că...limba catalană este o limbă în adevăratul sens al cuvântului, cu accente sonore apropiate de cele italiene, portugheze sau franceze? Dacă vrei neapărat să superi un catalan, îi poți eticheta limba vorbită ca fiind un dialect al limbii spaniole [...].
20 septembrie 2015
gaudi vedere de sus turle vacanta in Barcelona spania calatorie copii travelship

Barcelona – povestea călătoriei noastre

Provocatoare, autentică, colorată, aşa este Barcelona. Mai citisem câte ceva despre destinaţie, dar cred că o imagine clară despre oraş mi-am făcut şi din filmul Vicky Cristina Barcelona :) . Barcelona este despre: Gaudi, energie, mediteranean [...].
30 august 2015
toledo coline

Toledo – povestea călătoriei noastre

Toledo a fost alegerea noastră pentru a treia zi pentru a descoperi vechea capitală a Spaniei dinainte de Madrid, orașul medieval în care și-au găsit locul trei culturi diametral opuse (creștini, arabi și evrei) [...].
30 august 2015
apeduct segovia spania

El Escorial, Segovia și Ávila – drumul cavalerilor

Aici am descoperit stilul intimidant al palatului El Escorial, am surprins niște cadre memorabile cu cel mai mare apeduct roman din lume în Segovia și am intrat în lumea cavalerilor, vizitând turnurile cetății din Ávila [...].
31 mai 2015

Madrid – povestea călătoriei noastre

Ne imaginasem Madrid-ul ca un oraș mult mai urban și mai rece. Acum, după ce l-am vizitat, sunt trei cuvinte care ne vin în minte: fiesta, regal și acasă. Pentru madrileni (de orice vârstă), fiesta, viața de noapte târzie, începe la ora 19:00, ține până la 2-3:00 noaptea și face parte din ritualul zilnic [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!