Top 5 curiozitati despre SUA | Travelship - calatorii memorabile

Top 5 curiozitati despre SUA

curiozitati despre sua

Oare ce are sa ne spuna SUA?

Tara tuturor posibilitatilor sau nu, SUA este cu siguranta o tara trendsetter si o super-putere. Am ales 5 curiozitati care iti vor atrage atentia! Cum se spune, “America is great”. Cand vine vorba de SUA, stirile si noutatile nu pot sa nu ne starneasca curiozitatea, iar adevarul e ca sunt numeroase realitati, curiozitati si mistere in spatele SUA, acest gigant. Noi am ales 5 curiozitati despre SUA care ne-au atras atentia cel mai mult 😉.

  1. Știați că… cel mai periculos job din America nu este cel de alpinist, miner sau aviator, ci de presedinte al Americii? 1 din 10 presendinti ai Americii au fost asasinati. Acest aspect trebuia sa fie in topul de curiozitati despre SUA!
  2. 1 american consuma aceeasi cantitate de resurse cat 32 de oameni din Kenya. Consumerismul la mama lui cum s-ar zice: oferte, oferte, milioane de oferte la fiecare pas, Black Friday a fost inventat bineinteles tot aici, fast-food-ul in cantitati industriale si multe alte trenduri mai posh si-au gasit fani in aceasta zona a lumii.
  3. Si, tot vorbind de consum, sa aflam si cum e stimulat acest consum. Ei bine, daca ai 10 dolari in buzunar si nu ai nicio datorie, esti deja mai bogat decat 25% dintre americani. Se stie ca americanii isi traiesc visul pe o cultura a cardului de credit, iar datoria medie a unei familii pe cardul de credit este de 10.000 de dolari.
  4. Cele aproape 10 milioane de km patrati ascund un caleidoscop de peisaje naturale, de la munti si canioane spectaculoase, la desert, lacuri neobiosnuite, dar si mii de kilometri de plaja, si ca bonus, niste insulele rupte din rai precum Hawaii, Puerto Rico sau Virgin Islands. Nici in ceea ce priveste rezervatiile naturale SUA nu sta rau, e pe locul 4 ca suprafata absoluta, depasita doar de Canada, Brazilia si Australia, iar locurile precum Yellowstone, Sequoia National Park (despre care am scris aici), Rocky Mountain si Yosemite sunt unice in lume.
  5. Peste 60% dintre americani cred ca intalnirile pe internet sunt un mod bun de a cunoaste oameni. Si atitudinea pozitiva pentru acest networking online se vede si in statistici. 4 din 10 americani stiu pe cineva care foloseste online dating si 3 din 10 stiu pe cineva care a intrat intr-o relatie in urma unei interactiuni online. Trendsetter si aici, de ce nu, intalnirile pe internet pot conecta oameni care altfel nu ar fi ajuns sa se cunoasca niciodata 😃.

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!