SUA – Top 5 Curiozități

Sua curiozitati fapte marele canion

Oare ce are sa ne spuna SUA?

Tara tuturor posibilitatilor sau nu, SUA este cu siguranta o tara trendsetter, o super-putere, tara cu cei mai influenti si bogati oameni ai lumii. Cum se spune, “America is great”. Cand vine vorba de SUA, stirile si noutatile nu pot sa nu ne starneasca curiozitatea, iar adevarul e ca sunt numeroase realitati, curiozitati si mistere in spatele acestui gigant. Noi am ales 5 dintre ele care ne-au atras atentia cel mai mult 😉.

  1. Știați că… cel mai periculos job din America nu este cel de alpinist, miner sau aviator, ci de presedinte al Americii? 1 din 10 presendinti ai Americii au fost asasinati.
  2. 1 american consuma aceeasi cantitate de resurse cat 32 de oameni din Kenya. Consumerismul la mama lui cum s-ar zice: oferte, oferte, milioane de oferte la fiecare pas, Black Friday a fost inventat bineinteles tot aici, fast-food-ul in cantitati industriale si multe alte trenduri mai posh si-au gasit fani in aceasta zona a lumii.
  3. Si, tot vorbind de consum, sa aflam si cum e stimulat acest consum. Ei bine, daca ai 10 dolari in buzunar si nu ai nicio datorie, esti deja mai bogat decat 25% dintre americani. Se stie ca americanii isi traiesc visul pe o cultura a cardului de credit, iar datoria medie a unei familii pe cardul de credit este de 10.000 de dolari.
  4. Cele aproape 10 milioane de km patrati ascund un caleidoscop de peisaje naturale, de la munti si canioane spectaculoase, la desert, lacuri neobiosnuite, dar si mii de kilometri de plaja, si ca bonus, niste insulele rupte din rai precum Hawaii, Puerto Rico sau Virgin Islands. Nici in ceea ce priveste rezervatiile naturale SUA nu sta rau, e pe locul 4 ca suprafata absoluta, depasita doar de Canada, Brazilia si Australia, iar locurile precum Yellowstone, Sequoia National Park (despre care am scris aici), Rocky Mountain si Yosemite sunt unice in lume.
  5. Peste 60% dintre americani cred ca intalnirile pe internet sunt un mod bun de a cunoaste oameni. Si atitudinea pozitiva pentru acest networking online se vede si in statistici. 4 din 10 americani stiu pe cineva care foloseste online dating si 3 din 10 stiu pe cineva care a intrat intr-o relatie in urma unei interactiuni online. Trendsetter si aici, de ce nu, intalnirile pe internet pot conecta oameni care altfel nu ar fi ajuns sa se cunoasca niciodata 😃.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *