Termenii și condițiile de utilizare

TERMENI SI CONDIȚII DE UTILIZARE  A SITE-ULUI SI CONDITIILE GENERALE DE ACHIZITIONARE A SERVICIILOR DE TURISM COMERCIALIZATE DE TRAVELSHIP SRL

Prezentul site este proprietatea exclusiva a TRAVELSHIP S.R.L., avand J40/729/2017, CUI 36957310, cu sediul social in Municipiul Bucureşti, sector 6, str. Braşov, nr. 26,  bl. 718, sc. A, etaj 7, ap. 27, camera nr. 1. Pentru orice comunicare, sesizare sau sugestie in legatura cu continutul prezentului site sau a informatiilor cuprinse in acesta, va rugam sa ne contactati in scris la adresa sus-mentionata, sau prin intermediul datelor mentionate la rubrica CONTACT din interiorul site-ului.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare a Site-ului, care stabilesc regulile prin care orice persoana poate accesa si/sau utiliza informatiile de pe Site-ul nostru. Utilizand si/sau vizitand acest website (inclusiv continutul disponibil prin acest Site) acceptati automat acesti Termeni si Conditii de utilizare ale Site-lui. 
In cazul in care nu sunteti de acord cu acesti Termeni si Conditii, va rugam sa parasiti acest Site de indata, Travelship SRL rezervandu-si dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare prealabila. Totodata prin accesarea prezentului site, vizitatorii declara ca au luat la cunostiinta si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate si Termenii generali de achizitionare a produselor si serviciilor comercializate de agentia noastra.

TRAVELSHIP SRL garanteaza Utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest Site, pentru solicitare de oferte si programe turistice, informatii despre destinatiile promovate, abonare la newsletter, achizitionare de produse si servicii TRAVELSHIP, rezervari, precum si suport live sau prin e-mail, etc. Daca optati pentru inregistrare pe acest Site va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii necesare. Daca informatiile furnizate nu sunt corecte si complete, TRAVELSHIP SRL poate alege sa nu raspunda la solicitarea dumneavoastra.

TRAVELSHIP SRL va garanteaza permisiunea de a utiliza acest Site cu respectarea urmatoarelor Conditii de utilizare:

  • Site-ul se va utiliza doar in interes personal si non-comercial;
  • Este interzisa copierea, reproducerea partiala sau integrala a Site-ului, download-ul sau printarea unor copii a continutului, distribuirea unor parti din acest Site in orice fel de mediu, atat pentru uz personal cat si in scop comercial, fara a obtine acordul scris prealabil, de la administratorul Site-ului.
  • Este interzis sa afectati sau sa interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale Site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea si copierea unui continut, sau cu elemente care intaresc limitele de utilizare ale Site-ului sau continutului acestuia.
  • Utilizatorii pot trimite sugestii, comentarii, feedback, idei, poze din destinatiile in care au calatorit, caz in care acestea devin proprietatea TRAVELSHIP SRL, exprimandu-va acordul pentru prelucrarea si utilizarea de catre TRAVELSHIP SRL a continutului transmis.
  • Este interzis sa trimiteti materiale sau comentarii vulgare sau discriminatorii legate de statutul social, rasa, etnie, convingeri politice, religie sau sex, materiale pornografice de orice fel sau legate de abuzuri asupra minorilor, sau violarea in orice fel a legilor romane si internationale.
  • Solicitarile de utilizare/ modificare a continutului Site-ului pot fi trimise la adresa de e-mail mentionata la rubric CONTACT. Site-ul TRAVELSHIP sau site-urile conexe acestuia, va pot pune ocazional la dispozitie platforme de comunicare directa intre dumneavoastra si alti parteneri ai nostri.

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA ACEST SITE, VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

Intregul continut al acestui Site, incluzand imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date, reprezinta proprietatea TRAVELSHIP SRL si a furnizorilor sai, fiind protejate de Legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. “TRAVELSHIP”, precum si toate desenele si simbolurile legate de acestea sunt marci inregistrate ale TRAVELSHIP S.R.L. si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. TRAVELSHIP SRL isi rezerva toate drepturile pentru acest Site si pentru continutul acestuia. Continutul acestui Site va este oferit dumneavoastra doar cu scop informativ si pentru uz personal si nu poate fi folosit, copiat, reprodus, distribuit, transmis, expus, vandut, licentiat sau cu alte scopuri fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate.
Folosirea fara acordul TRAVELSHIP SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

TRAVELSHIP SRL isi rezerva dreptul de a modifica oricand si in orice mod prevederile din Termeni si Conditii, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata neconditionat si in totalitate de catre Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare a acestuia, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta imediat accesarea Site-ului si/sau utilizarea in orice mod a serviciilor TRAVELSHIP.

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din, sau in legatura cu acesti Termeni si Conditii va fi solutionat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu va fi posibil se va apela la instantele judecatoresti, competenta revenind instantei din raza teritoriala a Municipiului Bucuresti.

Pentru orice intrebari sau nelamuriri cu privire la termenii si conditiile de utilizare a Site-ului, precum si despre drepturile de proprietate intelectuala si politica de confidentialitate, va rugam sa ne contactati la datele mentionate la rubric CONTACT.

Informatiile cuprinse in acest Site au un caracter strict consultativ si pot fi modificate oricand, fara o notificare prealabila. Desi facem eforturi in vederea asigurarii calitatii, corectitudinii si caracterului actual al materialelor publicate in Site, nu putem garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau. Este necesar sa ne contactati si sa verificati daca informatiile sunt actuale. Deasemenea acest Site contine link-uri catre alte site-uri, iar TRAVELSHIP SRL nu are nici o responsabilitate asupra corectitudinii informatiilor furnizate pe aceste site-uri. TRAVELSHIP SRL nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, iar imaginile prezentate sunt exclusiv cu titlu de informare și nu reprezinta angajament contractual.

Inainte de a achizitiona orice  serviciu sau pachet de servicii comercializat de agentia TRAVELSHIP SRL, va rugam sa consultati informatiile inscrise in site cu privire la termenii si politica de utilizare a site-ului ce fac parte integranta a contractului de servicii de turism incheiat cu dumneavoastra. Astfel, la achizitionarea unei vacante prin intermediul nostru va rugam sa aveti in vedere urmatoarele informatii, spre a evita eventuale neplaceri ulterioare:

CAPITOLUL I – ACTE NECESARE CALATORIEI

Inainte de a intreprinde o calatorie in strainatate, te rugam sa te asiguri ca ai asupra ta urmatoarele documente:

– buletinul/cartea de identitate sau pasaportul valabil minim 6 luni (atentie: anumite destinatii pot solicita din partea turistului un document de calatorie/pasaport a carei valabilitate la momentul intreprinderii calatoriei sa fie de cel putin un an. Va rugam ca mai inaintea achizitionarii oricarui pachet de servicii sa va asigurati ca indepliniti conditiile legale de calatorie, societatea noastra neputand fi trasa la raspundere in eventualitatea in care calatoria nu se poate efectua din cauza persoanei/persoanelor care intreprind excursia)

– biletul de calatorie

– asigurarea medicala (optional) – in unele destinatii, serviciile medicale au costuri considerabile, sens in care va rugam sa aveti in vedere si acest aspect la momentul achizitionarii calatoriei;

In cazul in care calatoresti insotit de un minor, te rugam sa citesti cu atentie informatiile de mai jos.

Datele prezentate pe aceasta pagina pot sa nu fie actuale, neavand un caracter oficial. Iti recomandam consultarea surselor oficiale, oferite de Politia de Frontiera.

In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005, privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali.

Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.

Politistii de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri: 
– minorului care este inscris in documentele de calatorie ale ambilor parinti si calatoreste in strainatate insotit de acestia sau minorului care este titular al unui document de calatorie individual sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste in strainatate insotit de acestia i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acestia; 

– minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia; 

– fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau face dovada decesului celuilalt parinte;

Documente doveditoare ale decesului sunt: 

* certificat de deces, valabil si cu putere doveditoare pe teritoriul Romaniei, in conditiile legii; 
* hotarare judecatoreasca de declarare a decesului, ramasa definitiva, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea certificatului de deces; 

* comunicare oficiala primita prin intermediul misiunilor diplomatice sau al oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea unor certificate de stare civila.

Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului.

– minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta: 

  * o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv,

  * extrasul de cazier judiciar, 

  * documente din care sa rezulte calitatea de persoana desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane (poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane).

Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au contribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se pastreaza, in copie, de catre Politia de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care s-a efectuat iesirea din tara.

Insotitorul, care calatoreste in strainatate impreuna cu un minor, are urmatoarele obligatii:

– sa acorde ingrijire si supraveghere minorului pe toata durata deplasarii; – sa nu abandoneze minorul; 

– sa nu incredinteze minorul altei persoane decat parintelui, reprezentantului legal sau, dupa caz, persoanei prevazute in declaratie ori, in cazuri deosebite, autoritatilor straine competente in domeniul acordarii de asistenta si protectie pentru minori;

– sa respecte scopul, ruta si durata deplasarii mentionate in declaratie, cu exceptia situatiei cand exista acordul ulterior al acestora cu privire la schimbarile intervenite; 
In cazul disparitiei minorului pe perioada deplasarii in strainatate, sa anunte de indata autoritatile competente de pe teritoriul statului unde s-a produs evenimentul, precum si cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, solicitand eliberarea unei adeverinte in acest sens;

– sa informeze de indata ce este posibil cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, in cazul aparitiei unei situatii obiective de natura sa intrerupa calatoria, sa schimbe ruta, sa depaseasca durata calatoriei indicate de parinti sau de reprezentantul legal; 

– In cazul in care nu este posibila incredintarea minorului persoanei prevazute in declaratie, sa anunte imediat cea mai apropiata reprezentanta diplomatica sau oficiu consular al Romaniei, in vederea reunificarii familiale a minorului sau, dupa caz, sa se reintoarca in Romania cu acesta.

Minorul care calatoreste in strainatate insotit de cel putin unul dintre parinti sau de reprezentantul sau legal nu poate fi incredintat de catre acesta unei persoane de pe teritoriul altui stat, atunci cand fata de minor s-a dispus masura educativa a libertatii supravegheate, in conditiile legii penale.

Politistii de frontiera vor intrerupe calatoria minorului, chiar daca sunt indeplinite conditiile mentionate anterior, in urmatoarele situatii: 
– insotitorul este cetatean strain si nu face dovada faptului ca are dreptul sa se reintoarca in Romania, desi in declaratia parintilor sau, dupa caz, a reprezentantului legal se mentioneaza ca minorul se va reintoarce impreuna cu acelasi insotitor;

– insotitorul a savarsit anterior una dintre infractiunile urmatoare, cu exceptia cazului in care a fost reabilitat pentru aceasta infractiune: 

     * omor, omor calificat, omor deosebit de grav;

     * infractiuni privitoare la viata sexuala;

     * cersetorie; 

     * lipsire de libertate in mod ilegal; 

     * sclavie; 

     * prostitutie; 

     * proxenetism; 

     * infractiuni privind traficul de droguri sau precursori; 

     * infractiuni privind traficul de persoane si infractiuni in legatura cu traficul de persoane; 
     * trafic de migranti;

     * trafic de tesuturi sau organe umane; 

     * infractiuni de terorism; 

– insotitorul este cetatean strain si paraseste teritoriul Romaniei ca urmare a unei decizii de indepartare de pe teritoriul Romaniei, dispusa in conditiile legii, cu exceptia cazului in care este parinte al minorului si exista acordul celuilalt parinte; 

– insotitorului sau minorului i-a fost limitat, in conditiile prezentei legi, exercitiul dreptului la libera circulatie in strainatate pentru statul de destinatie ori pentru un stat care urmeaza sa fie tranzitat, in perioada in care urmeaza sa calatoreasca impreuna;

– insotitorul nu este persoana careia i-a fost incredintata de catre instanta supravegherea minorului, atunci cand fata de acesta s-a dispus masura educativa a libertatii supravegheate, in conditiile legii penale; 

– minorul refuza sa iasa din tara, daca a implinit varsta de 14 ani.

Politia de Frontiera Romana permite iesirea din Romania a minorilor, fara prezentarea declaratiei, in urmatoarele situatii:

– in cazul in care insotitorul argumenteaza necesitatea calatoriei in strainatate prin faptul ca minorul urmeaza sa beneficieze de un tratament medical care nu este posibil pe teritoriul Romaniei si fara de care viata sau sanatatea ii este pusa in mod grav in pericol, cu conditia sa prezinte documente doveditoare in acest sens, emise sau avizate de autoritatile medicale romane, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care urmeaza sa se acorde tratamentul medical respectiv, chiar daca nu exista acordul ambilor parinti, al celuilalt parinte, al parintelui supravietuitor sau al reprezentantului legal;

– in cazul in care insotitorul argumenteaza necesitatea calatoriei in strainatate prin faptul ca minorul se deplaseaza pentru studii sau concursuri oficiale, cu conditia sa prezinte documente doveditoare in acest sens, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care se vor desfasura aceste studii sau concursuri, precum si avizul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, emis in conditiile prevazute in normele metodologice, chiar daca nu exista acordul celuilalt parinte.

In situatia in care politistii de frontiera constata ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute de Legea 248/2005 pentru ca minorul sa iasa din Romania, vor intrerupe calatoria acestuia.

Daca minorul nu este insotit de cel putin unul dintre parinti, se vor informa acestia, punandu-le in vedere sa il preia de indata ce este posibil.

In cazul in care nu este posibila informarea parintilor, politistii de frontiera vor anunta Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, care va initia procedura aplicabila minorilor neinsotiti, potrivit legii.

Declaratia parintilor, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor sau a reprezentantului legal trebuie sa cuprinda:

– acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor; 
scopul deplasarii;

– ruta urmata pana in statul de destinatie;

– statul sau statele de destinatie ccu mentionarea statelor de tranzit;

– perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria;

– datele de identitate ale insotitorului respectiv;

– indicarea faptului daca minorul urmeaza sa ramana in statul de destinatie, caz in care trebuie mentionata persoana careia urmeaza a-i fi incredintat minorul, sau daca urmeaza sa se reintoarca impreuna cu un insotitor, ale carui date de identitate trebuie indicate, in cazul in care acesta este o alta persoana decat cea cu care iese din Romania.

Declaratiile trebuie redactate in doua exemplare si trebuie sa fie autentificate in tara de notarul public, iar in strainatate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca au fost date in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961. 

Un exemplar al declaratiei se pastreaza de catre insotitor, iar al doilea exemplar insoteste pasaportul minorului. 

Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au contribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se pastreaza, in copie, de catre Politia de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care s-a efectuat iesirea din tara.

Materialul preluat de pe site-ul oficial al Politiei de Frontiera: www.politiadefrontiera.ro, si contine adnotarile noastre. Atentie! Va rugam insistent sa consultati forma actualizata a materialului si sa va interesati in mod corespunzator cu privire la legislatia aplicabila in tarile de destinatie si tarile de tranzit.

Agentia noastra nu isi asuma raspunderea si nu ramburseaza contravaloarea serviciilor achizitionate in masura in care anularea sau intreruperea calatoriei se datoreaza nerespectarii de catre turist a obligatiilor legale in vigoare in statul de destinatie sau in statele de tranzit. De asemenea, agentia noastra nu ofera servicii juridice sau consultatii in vederea remedierii unor conflicte intervenite pe parcursul calatoriilor. In acest sens va rugam insistent ca inainte de achizitionarea unui produs prin intermediul siteului nostru s ava documentati corespunzator in privinta drepturilor si obligatiilor ce va revin in calitate de turist. Va recomandam insistent sa consultati atat site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe precum si paginile oficiale ale ambasadelor si consulatelor tarilor de destinatie, iar in eventualitatea in care aveti orice nelamurire cu privire la drepturile si obligatiile ce va revin din perspectiva de turist sau cu privire la documentatia necesara pentru intreprinderea calatoriilor sa va adresati acestor institutii mai inainte de achizitionarea produselor noastre.

Pot fi de interes si urmatoarele acte legislative sau acorduri internationale pricind traficul de calatori:

– OUG nr. 87/2009 privind modificarea OUG nr. 94/2008 pentru stabilirea unor masuri privind punerea in circulatie a pasapoartelor electronice, precum si producerea altor documente de calatorie

 – Conditii de calatorie, fara viza pentru cetatenii romani
– OUG nr. 207/2008, Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate

– Ordin pentru modificarea anexei nr. 1.1 la Metodologia privind incadrarea in categoria de tren, clasa, conditiile de emitere, gestionare si folosire a legitimatiilor de calatorie pe caile ferate romane, aprobata prin Ordinul ministrului transporturilor

– Acord din 20/10/2006 intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind calatoriile reciproce ale cetatenilor

– Hotarare pentru modificarea art. 1 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 557/2006 privind stabilirea datei de la care se pun in circulatie pasapoartele electronice, precum si a formei si continutului acestora si pentru modificarea art. 21 alin. (3)

– Hotarare privind stabilirea unor masuri pentru asigurarea aplicarii Regulamentului (CE) nr. 1.107/2006 al Parlamentului European si al Consiliului din 5 iulie 2006 privind drepturile persoanelor cu handicap si ale persoanelor cu mobilitate redusa

– OUG nr. 94/2008, Ordonanta de urgenta pentru stabilirea unor masuri privind punerea in circulatie a pasapoartelor electronice, precum si producerea altor documente de calatorie.

Va atragem atentia ca Agentia Travelship SRL este o agentie turistica tur operatoare cu sediul in Romania, si se supune rigorilor prevazute de Legislatia specifica in materie, respectiv:

Textul integral al actelor normative mentionate impreuna cu intreaga legislatie incidenta poate fi consultata pe site-ul oficial al Ministerului Turismului, la adresa http://turism.gov.ro/web/legislatie/

CAPITOLUL II – DREPTURI PRINCIPALE ALE TURSITULUI IN TEMEIUL ORDONANTEI GUVERNULUI NR. 2/2018

   – Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

   – Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract. 

   – Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism. 

   – Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare.

   – Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

   – Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

   – Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.  
   – In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

   – In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.  
   – Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator. 

   – Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate. 

   In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. TRAVELSHIP SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu CITY INSURANCE ROMÂNIA S.A. Calatorii pot contacta direct societatea asiguratoare sau, dupa caz, autoritatea competenta, in cazul in care anumite servicii sunt refuzate din cauza insolventei TRAVELSHIP SRL.  In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.  
    In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru sau din Romania, dupa caz.  

    Site-ul internet pe care este accesibila Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 : http://turism.gov.ro/web/legislatie/

  CAPITOLUL III – CONDITII GENERALE DE REZERVARE – VANZARE A SERVICIILOR

TRAVELSHIP SRL – in calitate de agentie organizatoare se ocupa cu comercializarea pachetelor de turism catre beneficiarii finali, denumiti in cele ce urmeaza turisti. In calitatea noastra de agentie organizatoare ne asiguram permanent ca produsele si serviciilor comercializate sunt cele mai avantajoase pentru clientii nostrii. Cu toate acestea, avand in vedere ca preturile pentru serviciile detailiste sunt apanajul furnizorilor si nu al agentiei noastre, pot exista situatii in care vor exista diferente fata de preturile ofertate de agentia noastra si preturile practicate direct de furnizor. In aceste conditii, agentia Travelship nu isi asuma raspunderea fata de eventuale modificari ulterioare de pret practicate de furnizorii finali de servicii, decat in ceea ce priveste oferta finala comunicata turistului. In interpretarea prezentelor prevederi, societatea noastra nu va putea fi tinuta raspunzatoare in cazul diminuarii ulterioare a preturilor de catre un furnizor ulterior comercializarii pachetului de servicii in conditiile in care turistul a agreat propunerea financiara elaborata de agentie cu privire la produsul sau pachetul de servicii turistice achizitionat.

Contractul final intre agentie si turist privind serviciile achizitionate va fi incheiat prin intermediul mijloacelor electronice de corespondenta. Asigurati-va ca ati primit prin adresa de email indicata la momentul rezervarii intreaga documentatie aferenta pachetului de servicii achizitionat si ca aceasta este in conformitate cu cele agreate. In caz contrar puteti formula o sesizare in scris in termen de cel mult 5 zile de la data efectuarii rezervarii, la implinirea acestui termen considerandu-se exprimarea acordului tacit cu privire la acceptarea termenilor si conditiilor stabilite prin contractual standard elaborate in conformitate cu prevederile legislatiei in domeniu si publicat pe site-ul nostru.

III.1. REZERVAREA serviciilor de transport

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de Compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa Agentiei.

Pasagerul este obligat sa se prezinte la imbarcarea pentru zbor cu cel putin 2 ore inainte de ora plecarii pentru zboruri internationale si minim 1ora si 30 min inainte de ora plecarii pentru zboruri interne, pentru a i se putea intocmi formalitatile necesare. Recomandarea Travelship este sa va prezentati la aeroport cu minim 2ore si 30 de minute inainte de data plecarii pentru zborurile international si cu 2 ore inainte de ora plecarii pentru zborurile interne. Agentia noastra nu poate fi raspunzatoare de niciun fel in cazul in care nu ajungeti in timp util la aeroport pentru a prinde zborul programat.

Fiecare Turist este raspunzator personal pentru respectarea prevederilor serviciilor pasapoarte, vamale, sanitare, etc. ale tarii in care calatoreste. Cetatenii straini trebuie sa se informeze asupra obligativitatii vizelor la consulatele si ambasadele tarilor in care vor sa calatoreasca. Este indicata reconfirmarea zborului de intoarcere cu 72 ore inainte, in caz contrar putand fi anulata rezervarea acelui zbor. In functie de reglementarile companiilor aeriene.

Pasagerul poate prezenta la check-in pentru zborurile internationale, una sau doua piese de bagaj a cate 20-23 kg fiecare, cu dimensiuni totale (lungime + latime + inaltime) de 158 cm, precum si o piesa pentru bagaj de mana de 5-10 kg, cu dimensiuni totale de 115 cm. Pentru zborurile interne, limita de greutate pentru bagajele de cala este de 10-20kg/persoana, iar pentru bagajul de mana de 5-10 kg. Informatii exacte va vor fi comunicate la emiterea biletelor de avion, politica companiilor aeriene putand sa se modifice oricand fara vreo instiintare prealabila. Este datoria exclusia a turistului sa se informeze in acest sens, SC Travelship SRL actionand cu cea mai buna credinta si incercand sa isi informeze clientii, neputand insa sa fie trasa la raspundere pentru eventuale modificari ale acestor politici. Excedentul de bagaje se taxeaza suplimentar de catre companiile aeriene. Pasagerii cu probleme grave de sanatate, precum si pasagerele insarcinate vor putea calatori numai cu acordul scris al medicului curant, obtinut cu maxim 7 zile inaintea datei zborului. Animalele domestice sunt acceptate la bordul aeronavelor numai cu rezervare anterioara confirmata de catre compania aeriana si numai cu model standard de cusca. La bordul aeronavei sunteti obligati sa respectati recomandarile personalului de bord si puteti solicita informatii despre programul de fidelizare al companiei aeriene cu care calatoriti pentru a putea beneficia ulterior de avantajele oferite membrilor.