Top 5 curiozitati din jurul lumii | Travelship:Calatorii memorabile pentru tineri

Top 5 curiozitati din jurul lumii

18 decembrie 2018
bazarul central din Delhi curiozitati india

Top 10 curiozitati India

Descopera India dincolo de aglomeratie, ambuteiaje si saracie si vei cunoaste o tara fascinanta si unele curozitati din India de-a dreptul hilare. In realitate, locuitorii acestei tari nu sunt tocmai multumiti de modul in care sunt perceputi de straini si in timp ce se lupta cu coruptia si birocratia, se relaxeaza facand yoga. Si in acelasi timp, India este o zona a lumii plina de obiceiuri si traditii straine noua, […]
18 decembrie 2018
mancaruri ciudate din jurul lumii

Top 10 cele mai ciudate mancaruri din jurul lumii

Iti plac provocarile si sa incerci lucuri noi, dar mai ales sa descoperi ce mancaruri ciudate poti gusta, sau nu, in jurul lumii? Ei bine, atunci acest articol o sa te intereseze. Nu este despre cele mai bune mancaruri din lume, ci despre cele mai ciudate mancaruri, iar intrebarea este daca ai avea curaj sa le incerci! Hai cu noi intr-un periplu in jurul lumii pe aeasta tema, dar fii […]
14 iulie 2018
Curiozitati Columbia

Columbia: 5 curiozități

Descopera 5 curiozitati din Columbia despre care habar nu aveai! 1. Stiati ca…exista o regula de aur, nescrisa, in Columbia care suna cam asa: „Daca auzi muzica, ar fi bine sa incepi sa te misti!”? Nu intamplator Cali este capitala salsei in lume, iar salsa caleña, un tip de salsa extrem de ritmata a luat nastere aici. Si cu siguranta nu e intamplator nici faptul ca Shakira, cantareata si dansatoarea […]
6 iulie 2017
curiozitati china

Top 5 curiozitati despre China

Afla si tu top 5 curiozitati despre mareata China, tara marilor inventii, care are 5 fuse orare si cea mai puternica economie! 1. Știați că…răsăritul în China poate fi în anumite zone și la ora 10:00 AM? Deși se întinde pe 5 fuse orare, întreaga țară funcționează după ora Beijing-ului, ceea ce înseamnă pentru oamenii din vest, că răsăritul poate fi la ora 10.00 AM, iar apusul la miezul nopții. Asta […]
5 iunie 2017
iordania beduin descoperit petra

Iordania: Top 5 curiozități

Știați că...iordanienii sunt printre cele mai ospitaliere popoare? Asta o spun nu doar turiștii invitați adesea la masă sau la un ceai tradițional, ci și statisticile. O treime din populația țării este formată din vecinii refugiați [...].
13 noiembrie 2016
mexic curiozitati oameni

Mexic – Top 5 curiozități

Știați cum s-a născut pasiunea europenilor pentru ciocolată? Atunci când conquistadorul spaniol Hernan Cortés a pus piciorul în Mexic în anul 1519, aztecii au crezut că este reîncarnarea zeului Quetzalcoatl. Un oaspete așa de seamă nu putea fi tratat decât cu maxim respect, așa că aceștia i-au oferit ce aveau ei mai bun... ciocolată [...].
6 noiembrie 2016

Cuba – Top 5 curiozități

Dragi călători, aici am scris top 5 curiozități despre autentica Cuba, țara plină de contraste delicioase, acolo unde comunismul este îmbrăcat în haine lejere de tropice, stă la masă cu o sticlă de rom în mână și ascultă o muzică ritmată. Spre exemplu, știați că...în Cuba au luat naștere stilurile Rumba, Mambo sau Cha Cha?
31 octombrie 2016
curiozitati Viena

Top 5 curiozități despre Viena

Aici am scris top 5 curiozități despre Viena...orașul visurilor, al muzicii sau al balurilor? :). Una dintre curiozități este: oare șnițel-ul vienez le place mai mult bărbaților ? Peste 50% dintre bărbații austrieci au peste greutatea normală [...].
22 iulie 2016
maimuta angkor wat

Angkor Wat – Top 5 curiozități

Știați că...a fost nevoie de doar 37 de ani pentru a construi cel mai mare monument religios din istorie? Conform cercetătorilor, peste 20,000 de oameni și 6.000 de elefanți lucrau zilnic pentru a transporta de la peste 30 de kilometri distanță aproximativ 10 milioane de pietre [...].
20 iulie 2016
moschee abu dhabi

Abu Dhabi – Top 5 curiozități

Știați că...fazele lunii stau la baza calendarului religios islamic, dar sunt și sursă de inspirație pentru Moscheea Shaikh Zayed? Culoarea în care este luminată noaptea se schimbă treptat o dată la două seri, dintr-un alb rece - atunci când pe cer este luna plină, până la un albastru intens, atunci când pe cer este semilună [...].
20 iulie 2016
poza in oglinda retrovizoare malta

Malta: top 5 curiozități

Știați că…maltezii cu siguranță nu au probleme cu despăduririle abuzive precum noi și asta pentru că pe toată suprafața țării nu există nicio pădure? Mai mult, pe cuprinsul celor șapte mici insule ce formează Malta nu există munți sau râuri, însă încă din Antichitate Malta a fost numită Melita – “insula mierii” [...].
10 aprilie 2016

Phnom Penh: top 5 curiozități

Știați că...în timpul conducerii Kmerilor Roșii (1975-1979) aproape un sfert din populația Cambodgiei a fost omorâtă direct sau indirect, prin înfometare? Astăzi 50% din populația țării are sub 15 ani.
3 aprilie 2016
palatul regal bangkok

Bangkok: top 5 curiozități

Știați că...până prin anii ’30 thailandezii foloseau o formulă specifică de salut: “Gin kaow leaow ruu yang?” adică “Ai mâncat astăzi?”? Relativ recent s-a introdus în dicționar echivalentul a ceea ce noi numim "bună", “Sawadee Krhap/Kaa’” [...].
30 martie 2016

Sicilia: top 5 curiozități

1. Știați că...mafia există încă în Sicilia, și nu doar în filme: de la crime și până la deja celebra taxă de protecție cerută patronilor de magazine sau localuri – pizzo ? Mafia reprezintă alături de corupție principalele motive pentru care Sicilia este o regiune săracă în comparație cu restul Italiei. [...].
19 martie 2016
barcute colorate thailanda

Thailanda – insulele Phi Phi: 5 curiozități

Știați că...festivalul vegetarienilor din Phuket are loc în fiecare an în luna octombrie, atrăgând mii de turiști ce aleg să spună pentru nouă zile STOP cărnii și să caute calea către o viață mult mai sănătoasă? [...]
20 februarie 2016

Umbria: top 5 curiozități

Știați că...Umbria, numită și Inima Verde a Italiei, este singura regiune din Italia ce nu are ieșire la mare și nu se învecinează cu niciun alt stat, iar numele regiunii vine de la tribul umbri, populație ce a trăit aici înainte de a fi cuceriți și asimilați de către romani ? [...].
20 februarie 2016
florenta om desenand in strada - arta moderna

Florența: top 5 curiozități

1. Știați că...Guccio Gucci a fondat în 1921 în Florența, brandul cu numele Gucci, ce avea să devină celebru în toată lumea? Și astăzi, casa Gucci este asistată în procesul de creație a pieselor de către artiști de pielărie locali, pentru a se asigura de respect[...].
20 februarie 2016
politist in intersectie Roma

Roma: top 5 curiozități

1. Știați că...pe teritoriul Romei nu se află doar Vaticanul ca stat suveran așa cum mulți stiu, ci și Ordinul Cavalerilor de Malta – continuatorul vechiului Ordin al Cavalerilor, fondat în Ierusalim acum 900 de ani? Are o suprafață de 6000 mp și este considerat de unii cel mai mic stat din lume [...].
6 februarie 2016
curiozitati madrid

5 curiozitati despre Madrid

1. Știați că...Madridul este un oraş foarte cosmopolit, aproximativ 15% din cei 4 milioane de locuitori cât trăiesc în oraş şi zona metropolitană fiind străini? Comunitatea românilor este cea mai numeroasă, fiind urmată de marocani şi ecuatorieni [...].
6 februarie 2016
soldatei muzeu sao paolo

Sao Paolo: top 5 curiozități

1. Știați că...dacă Sao Paulo ar fi o țară, economia sa ar fi pe locul 47 în lume, cam de dimensiunea Ungariei sau a Israelului, fiind al 10-lea oraș al lumii1 în ceea ce privește PIB-ul? [...].