Portugalia: Propunere traseu cu atractii turistice 10 zile

Lisabona tramaviul vechi Travelship

V-am pregatit o propunere de traseu in Portugalia cu cele mai tari atractii turistice: de la plaja in Lisabona la castele regale, cu un ghid de calatorie pe zile la indemana! 😉

Portugalia, patria descoperitorilor si a cavelerilor. Desi cu o suprafata mai mica decat cea a Transilvaniei, Portugalia a jucat un rol crucial in istoria lumii. Prin pozitia sa geografica ferita de restul continentului (imparte Peninsula Iberica doar cu Spania), cultura si obiceiurile portughezilor au reusit sa ramana unice.

Spre deosebire de vecinii spanioli, ce foloseau des sabia in cuceririle lor, portughezii au avut alta abordare. Pe ei diplomatia, cuvantul si curajul i-au ajutat sa construiasca un imperiu de le est la vest, acolo un soarele nu apunea niciodata. Cateva sute de ani mai departe, in zilele noastre, puteti descoperi frumusetile Portugaliei intr-un traseu de 10 zile de neuitat.

Este cea mai veche tara din Europa ale carei granite au ramas neschimbate si mai mult decat atat, este o tara plina de constructii unice, castele medievale, palate regale si manastiri impunatoare. Mai adaugati la asta si faptul ca natura a fost extrem de darnica cu tara lusitanilor: dealuri nesfarsite intesate de culturi de vita de vie, plaje cu nisip fin sau munti stancosi ce decoreaza tara.

Cand este vremea buna pentru a merge in Portugalia?

Primavara si toamna vremea este perfecta, cu temperaturi placute si ploi destul de rare. In plus, evitand sezonul turistic din vara, nu veti astepta la cozi imense pentru a vizita cele mai cunoscute obiective turistice, iar preturile, atat pentru biletele de avion cat si pentru cazare vor fi decente.

Cum zburam ieftin spre Portugalia din Romania?

Tap Portugal, Blue Air si Wizz Air ofera zboruri directe din Bucuresti care Lisabona. Daca vreti sa ajungeti direct in Algarve, pentru plaja, ori in Porto, aveti varianta unui zbor prin Milano, de unde puteti zbura mai departe cu cei de la Ryanair spre zonele de mai sus. Un bilet direct spre Lisabona din Bucuresti costa intre 150-200 de euro, iar ideal ar fi sa il luati cu 3-4 luni inainte de data plecarii pentru a prinde cel mai bun pret. Pentru exemplu de zbor, din Bucuresti in Lisabona, cautati aici!

Sfaturi utile despre Portugalia

Am vorbit mai multe despre Portugalia intr-un articol separat pe blog, acolo unde am scris informatii utile despre transportul, siguranta, mancare traditionala si altele.

Traseu cu atractii turistice 10 zile prin Portugalia

Desi nu foarte mare ca suprafata, avand la dispozitie in jur de 10 zile prin Portugalia, cel mai bine iti alegi intre a vizita capitala Lisabona si oraselele din zona (Obidos, unul dintre cele mai  renumite orase medievale din Europa, Cascais si Estoril – pentru plaja si stralucirea de odinioara, sau Sintra, pentru palatul regal plin de grandoare) si zona de nord cu plantatiile de vii si orasul Porto, ori te indrepti spre zona de plaja din sud. Noi am mers pe a doua varianta si va prezentat mai jos ce am vizitat in fiecare dintre cele 10 zile petrecute aici.