Traseu 5 țări, 5 zile, Cinque Terre

Cum ar fi să vă gândiți într-o zi să luați un zbor scurt de 2 ore și vreo 3 zile de concediu, pentru a vizita 5 țări, în 5 zile?

Nu este tipul acela de concediu din care speri să vii acasă după ce ai stat tolănit toată ziua pe plajă sau în natură, însă vei compensa din plin prin frumusețea locurilor vizitate. În total în cele 5 zile am parcurs peste 1.000 de km cu o mașină închiriată, iar punctul de plecare și de sosire al traseului a fost Bergamo, aeroportul low-cost al orașului Milano.

După ce am încercat traseul, vi-l recomandăm și vouă cu încredere și vă promitem că locurile pe unde veți ajunge compensează cu mult cele câteva ore de condus pe zi 😋.

Aaa, și să nu mai vă ținem atât în suspans…cele 5 țări vizitate au fost Italia, Austria, Germania, Liechtenstein și Elveția. Iar ca principale ingrediente ale excursiei au fost Lacul Como, peisajele din Alpi, orășele de basm, Genova, Cinque Terre sau Milano. Și dacă încă nu v-am convins deja, mai jos am scris detalii despre buget și fiecare loc vizitat în parte.

Cât ne-a costat vacanța?

  1. Bilet de avion Ryanair București – Milano dus-întors, 40 de euro.
  2. Mașina închiriată pentru toate cele 5 zile – 50 de euro (costul total include și benzina și taxele de drum, însă am fost 5 persoane în mașină).
  3. Cazarea – 110 euro pentru 4 nopți.
  4. Bani de cheltuială, intrări obiective, etc – aprox. 150 euro.

Total buget pentru 5 zile și 5 țări vizitate – 350 euro de persoană.

Ziua 1: Plecare din Bergamo. Lacul Como – St. Moritz – Innsbruck

  • Lacul Como: Prima oprire din Bergamo a fost lacul Como. Roadtrip-ul pe malul lacului din nordul Italiei se află în top în aproape orice ghid de călătorie. De o parte a drumului sunt stăduțe înguste ce șerpuiesc printre vilele istorice, iar de cealaltă parte se află lacul, înconjurat de munți și păduri verzi. Încă de pe vremea romanilor, este un loc exclusivist în care oricine și-ar dori să se retragă. Noi ne-am mulțumit prin a admira peisajul și a face câteva poze în Varenna și Bellano.
  • St. Moritz: Nu departe de Lacul Como, drumul trece prin Alpi, și veți ajunge în Elveția. În drum, vă recomandăm să vizitați două mici sate: Soglio – un sătuc de poveste cu case din lemn și piatră, parcă desprins din poveștile cu Heidi și Guarda, o mică așezare vorbitoare de rheto-romană, unde căsuțele de piatră cu fațade pictate au rezistat perfect trecerii timpului. St. Moritz este orașul de unde se spune că a plecat turismul de iarnă. Cu peste 300 de zile pe an cu soare, magazine și restaurante de lux, un lac superb ce poartă același nume, dar bineînteles, dotările pentru practicarea sporturilor de iarnă (St. Moritz a fost de două ori gazda Olimpiadei de iarnă), este ușor de înteles de ce St. Moritz este preferatul oamenilor cu dare de mână din lumea întreagă.
  • Innsbruck: Aflat într-o depresiune înconjurată de către Alpii de peste 2000 de metri, Innsbruck nu este numai “cea mai mare destinație de ski din Alpi”, ci și un oraș istoric superb ce a fost în trecut capitala Imperiului Habsburgic și centrul politic al Europei. Puteți petrece lejer 2-3 zile aici, fie că vă interesează istoria și cultura, sporturile de iarnă ori natura în general.
Idee de traseu Milano - Innsbruck

349 km parcurși în 6 ore. Cazare în Innsbruck