Iordania: Propunere traseu de 10 zile

Madaba oras de provincie tipic arab

Aflată la intersecția drumurilor istorice ce leagă Asia de Europa, Iordania este una dintre cele mai spectaculoase țări din lume atunci când vine vorba de însemnătatea istorică a locurilor.

Pământurile Iordaniei sunt scenă pentru multe episoade din Biblie, bătălii istorice sau orașe mărețe ridicate de nabateeni, romani ori musulmani. La toate acestea se adaugă cadrul natural cu deșert, oaze verzi pline de vegetație rară, munții mângâiați de razele soarelui, Marea Moartă sau fâșia de la Marea Roșie unde se poate face plajă.

Iordania este cam de 3 ori mai mică decât România, așa că 10 zile și o mașină închiriată ne-au fost suficiente să explorăm țara în lung și în lat.

Când este vremea bună pentru a merge în Iordania?

De plouat, plouă oricum foarte rar în climatul arid al Iordaniei, așa că principalul factor la care trebuie să fim atenți atunci când ne planificăm vacanța, este căldura excesivă. Evitați lunile de vară, iunie – august și mergeți cel mai bine în Iordania în lunile de primăvară, martie – mai.

Cum zburăm ieftin spre Iordania din România?

Tarom-ul este singura companie ce zboară direct din București către Amman, capitala Iordaniei. Dacă vă rezervați din timp biletul (3-4 luni înainte), puteți găsi un tarif bun, în jurul a 200 de euro dus – întors. Cam de 2 ori pe an (primăvara și toamna), cei de la Tarom mai fac și câte o super promoție și dacă sunteți pe fază, puteți prinde biletul și cu 100 de euro.

Sfaturi utile despre Iordania

Cum obțineți viza de Iordania, informații despre transport, siguranță, sau alte recomandări utile, am scris pe blog, aici.

Cum am închiriat mașină în Iordania și cum a arătat traseul pe zile?

Aveam la dispoziție 10 zile pline să ne bucurăm de Iordania și fiindcă auzisem că circulația este foarte ok (în afară de centrul Amman-ului), am ales să închiriem o mașină pe toată durata vacanței. Am rezervat mașina pentru 25 de dolari/zi direct de pe internet, de la Omaish Rent-a-Car, un furnizor local serios pe care vi-l recomandăm.

Nu uitați să va luați un GPS sau să instalați aplicația maps.me pe telefon și să downloadați harta Iordaniei. (aplicația funcționează ca un GPS offline și este extrem de utilă atunci când nu puteți folosi internetul sau nu aveti un GPS clasic).

Traseu cu masina prin Iordania idei traseu cu masina

Cam așa a arătat traseul nostru de 10 zile prin Iordania

Primele 2 zile – Capitala Amman ș