Maroc: Propunere traseu de 10 zile

Meknes, la apus…Maroc Travelship

Maroc, desi o tara apropiata de Europa, este o cu totul alta poveste si o lume complet diferita. Nu conteaza ca esti calatorul pasionat de istorie, cultura, shopping sau cel ce cauta plajele insorite ori aventura: Maroc-ul este tara binecuvantata ce le are pe toate!

Sfaturi utile despre Maroc

Nu aveti nevoie de viza pentru a vizita Marocul. Informații despre transport, siguranță, sau alte recomandări utile, am scris pe blog, aici.

Cum arata traseul propus

traseu google maps maroc travelship

Primele 3 zile in Marrakech

Daca am putea rezuma chintesenta Marocului intr-un singur cuvant, intr-un singur loc si intr-o singura destinatie, aceasta nu poate fi decat Marrakech! Este acel oras de care te indragostesti pana peste cap si asupra caruia ajungi sa dezvolti un fel de obsesie, acel sindrom care te leaga iremediabil de un anumit loc. Marrakech este cu mult mai mult decat un oras, Marrakech este poate una dintre cele mai incantatoare destinatii in care am calcat.

Unul dintre cele 4 orase imperiale ale Marocului, cu o istorie ce se intinde de-a lungul a aproape o mie de ani, Marrakech a fost si este in continuare cel mai important centru berber din Maroc.

Marrakech este si o importanta poarta de intrare in Maroc, numeroase zboruri legand orasul de diferite aeroporturi europene. Mai mult decat atat, Marrakech este pozitionat excelent, la jumatatea distantei intre Oceanul Atlantic si muntii Atlas care il ,,apara” de arsita desertului Sahara, la distanta de doar 100 km. De altfel, locatia ideala a transformat Marrakechul intr-un adevarat hub turistic, plin de agentii turistice care ofera excursii de o zi, 2, 3, 4 catre numeroase atractii… Bun, deci am stabilit, incepem turul din Marrakech.

 

Ce puteti vizita in Marrakech?

  • Medina, este de fapt orasul istorc si fara indoiala principalul obiectiv turistic al orasului. Pierdeti-va printre stradutele ca un labirint, aparent fara de iesire, admirati arhitectura specifica, care completeaza perfect atmosfera medievala aproape neschimbata a locului. Sa nu va mire faptul ca magarul este inca foarte utilizat ca mijloc de tractiune, in timp ce negustorii locali vor incerca sa va vanda absolut orice la ,,special offer, just for you!“ 🤔.

 

  • Jema el-Fnaa, inima orasului vechi, este kilometrul 0 al Marrakechului si cu siguranta una dintre cele ma incantatoare si mai mari piete din lume! De altfel, Jemaa el-Fnaa va este cel mai util reper in labirintul stradutelor medinei. Nu ratati pentru nimic in lume spectacolul nocturn, cand piata parca se transforma intr-un furnicar, plin cu negustori, ghicitori, cersetori, dresori de serpi, si standuri cu mancare! Incercati un pahar cu suc de portocale proaspat stoarse, o portie de melci gatiti in fata dumneavoastra sau tot felul de preparate aduse de prin deserturile Africii! 😉

 

  • Medersa Ali Ben Yousef, una dintre cele mai impresionante exemple ale stilului arhitectural marocan, a fost timp de aproape 6 seco