Unde sa mergi in Safari? | Travelship: Calatorii memorabile pentru tineri

Unde sa mergi in Safari?

masina safari Vacanta Africa Kenya

O dilema a pasionatilor de calatorie este unde sa mearga in Safari pentru o experienta completa, cu animale salbatice faimoase si peisaje desprinse din filme. Ne-am gandit sa venim in ajutorul tau cu un top al celor mai bune destinatii pentru Safari, cel putin in viziunea noastra 😊.

Intai de toate, trebuie spus ca am facut aceasta clasificare in functie de diferite criterii, de la accesibilitate la bogatia faunei si pana la infrastructura turistica de care se bucura. Sa incepem, deci:

1) Parcul National Kruger, Africa de Sud

Ok, poate fi uneori cam aglomerat, mai ales in sezonul turistic care incepe prin aprilie si se termina in septembrie, insa Kruger este cu adevarat Regele Safariurilor! Un adevarat paradis pentru iubitorii de fauna salbatica, aici vei gasi reprezentantele din asa numitul ,,big five”, adica lei, leoparzi si elefanti si In plus, o multime de specii de pasari exotice.

Chiar daca nu este la fel de salbatic precum alte safari-uri de pe lista, Kruger se bucura de o infrastructura impecabila si in plus este usor accesibil, fiind inclus in majoritatea tururilor prin Africa de Sud.

 

2) Masai Mara, Kenya

 

Unul dintre cele mai renumite Parcuri Nationale ale Africii si fara indoiala cel mai faimos Safari din Kenyei, Masai Mara este denumit dupa populatiile indigene Masai. Aici te vei bucura de toate reprezentantele din ,,big five”, adica lei, leoparzi, elefanti, bivoli si rinoceri, alaturi de o mare varietate de animale specific Continentului Negru. Printre acestea vei avea ocazia sa surpirnzi pe lentila aparatului de fotografiat girafe, zebre, gheparzi, hippopotami sau hiene.

In plus, Masai Mara iti ofera sansa de a descoperi comunitatile locale: poti vizita satele triburilor de Masai si interactiona cu acestia, luand parte la activitatile zilnice. Parcul se afla la cateva ore de condus de capitala Nairobi si se bucura de o infrastructura turistica dezvoltata.

 

3) Ngorongoro, Tanzania

 

Nu am putut omite din aceasta lista  asa numita ,,cea de-a 8-a minune a lumii” – Craterul Ngorongoro, care se intinde pe mai bine de 164 km2 , cu o adancime de peste 600 de metri. Craterul este ca un fel de Arca a lui Noe, aici traind aproape orice specie indigena din Africa de est inclusiv rarul rinocer negru.

De fapt, craterul adaposteste cea mai mare concentrare de specii salbatice de pe planeta. Aici se afla un rau, mai multe mlastini, un lac plin cu pasari flamingo, o padure si o campie deschisa. Coborand in crater vei trai cu siguranta una dintre cele mai memorabile experiente pe pamant african si nu numai, pentru ca privelistea de aici este cu adevarat unica.

 

4) Parcul National Udawalawe, Sri Lanka

 

Parasim continentul African si ajungem in Asia, mai precis in Parcul National Udawalawe. Nu departe de capitala Colombo ai ocazia sa participi la un Safari de poveste!  Infiintat in 1972 in jurul lacului cu acelasi nume, Udawalawe se intinde pe cateva zeci de mii de kilometri patrati fiind un adevarat paradis al biodiversitatii si o alternativa buna pentru cei care vor sa se bucure experienta safari-ului fara sa se calce pe picioare.

Vei gasi aici nu mai putin de 500 de elefanti care umbla de obicei in turme de peste 10 indivizi, asadar nu va fi greu sa ii ,,reperezi” prin vegetatia nu prea inalta. Mai exista aici si turme de bivoli, leoparzi, specii de reptile, cameleoni si bineinteles crocodili.

 

5 ) Parcul National Chitwan, Nepal

 

Parcul National Chitwan este cel mai vechi din tara, si totodata unul dintre cele mai bogate ecosisteme de pe planeta! Este un adevarat regal al florei si faunei endemice si nu numai. Printre animalele ,,vedeta” pe care le poti intalni aici se numara tigrul bengalez, rinocerul cu un singur corn, elefantul asiatic, pitonul asiatic de stanca si multe, multe altele.

Pritre activitatile de aici se Numara trekking-ul prin jungla sau, de ce nu, te poti plimba cu caiacul pe raul Rapti sau te poti relaxa facand birdwatching. in Parc exista numeroase specii de pasari care ,,asteapta” sa fie observate. In plus, exista si o specie de crocodili aflata pe cale de disparitie.

Cam acestea sunt propunerile noastre pentru destinatii de safari. Daca ai vreo ata sugestie, lasa-o intr-un comment la final!