Top 5 curiozitati despre Viena | Travelship - Calatorii memorabile

Top 5 curiozități despre Viena

curiozitati Viena

Descopera aici top 5 curiozitati despre Viena, orașul visurilor, al muzicii clasice sau al balurilor din sali impunatoare de castele.

1. Știați că…Viena a fost numită 7 ani la rând cel mai potrivit oraș din lume în care poți trăi, de către Mercer, cea mai mare firma de consultanță umană din lume? Anual aceștia iau în considerare factorii politici, sociali, economici, medicali, etc și aleg câștigătorul dintre sute de orașe. Acest aspect merita sa fie pe primul loc in top 5 curiozitati despre Viena.

2. Ei bine, dacă cineva îți urează în Viena să iei tramvaiul “71” asta poate însemna mai mult decât o simplă indicație rutieră. Tramvaiul este principala linie de legătură către Zentralfriedhof (“Cimitirul Central”), acolo unde se odihnesc peste 2,5 milioane de oameni – cu mult peste populația de astăzi a orașului. Așa că aveți grijă în ce direcție luați tramvaiul 71 dacă totuși este nevoie să vă urcați în el 🙄.

3. Încercați tradiționalul “Wiener Schnitzel” și cu siguranță veți avea parte de o experiență autentică. Legea austriacă interzice ca celebrul “Șnițel Vienez” să fie făcut din altă carne decât cea consacrată deja, cea de vițel.

4. Oare șnițel-ul vienez le place mai mult bărbaților 😂? Peste 50% dintre bărbații austrieci au peste greutatea normală (cea mai mare rată din UE). În schimb, doar 20% dintre femeile austriece sunt peste greutatea normală (de data aceasta, cea mai scăzută rata din UE).

5.  Datorită lui Sigmund Freud, primul psycho-analist din lume ce și-a trăit aici o mare parte din viață, Viena este numită și “Orașul Visurilor”. Un lucru este cert: cu atâtea genii ce și-au lăsat amprenta asupra orașului, cu greu te poți decide dacă Viena este orașul muzicii, al balurilor sau al visurilor.

 

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!